Какво е необходимо да знаете преди да ни посетите ?

 • Солна стая  представлява помещение изцяло изградено по технологията чиста сол (без използването на лепила и други смеси капсулиращи свойствата и). Както и поне 15см солна покривка загрята от подово отопление, за да може средата да бъде възможно най-стерилна и да се доближава максимално до солна пещера. А за пресъздаване на микроклимата трябва да бъде обурудвана с халогенератор, автоматично следящ и постоянно впръскващ нужните количества сух солен аерозол.

 • Халотерапията е естествен, безмедикаментозен, холистичен и приятен метод за подобряване на физическото състояние при различни заболявания и профилактика при хора от всички възрасти. Ефектът се постига чрез вдишването или попадането върху кожата на сух солен аерозол.

 • Ефективността на лечението със сол се дължи главно на две причини:
  • солта има антибактериално, антимикотично и противовъзпалително действие (установено е, че средата в солните стаи е 3 пъти по-стерилна дори и от най-чистата хирургическа зала);
  • солта има естествената способност да излъчва отрицателни йони, с което се нeутрализира положителния заряд в телата ни.      Проучванията показват, че отделянето на отрицателни йони по време на солната терапия намалява стреса, главоболието, умората и депресията, усилва енергийната и психическата острота, засилва имунната система и съпротивителните сили на организма, стабилизира съня, подобрява настроението, възстановява здравето.

 • За да отговорим на този въпрос, трябва да си преставим,че сме в естествена солна пещера.Температурата там е около 18-20 градуса ,а влажността между 35-50% .
  Поради тази причина температурата в солната стая се поддържа около 20-25градуса. Най-важният критерий е ниската влажност в солната стая! В противен случай малките фини частици сол, които хвърля халогенератора, няма да се разпространяват във въздуха, а просто ще „падат“ на пода!

 • Терапията в солната стая ще ви помогне да се справите с дихателни проблеми, поражения на кожата и нервна система: астма, бронхит, пневмония, синузит, сенна хрема, отит, ринит, задух, акне, псориазис, екземи, лишеи, алергии, главоболие, задух, мигрена. Горещо се препоръчва и за спортисти.

 • Броя на сесиите зависи от състоянието на пациента и естеството на неговото заболяване. 

  При хора със симптоми на грип и настинка, ушни инфекции или други временни респираторни неудобства, се препоръчват от 1 до 10 сесии, които може да бъдат достатъчно ефективни.

  За хронични дихателни и дерматологични заболявания, като астма, бронхит, синузит, алергии, псориазис и т.н., е силно препоръчително да се извършат поне 12 до 20 сесии, по 45 минути всяка и то в колкото е възможно най-кратък период от време (важно е да до 48 часа между две процедури). 

  За отдих, релаксация и облекчаване на стреса, може да се проведат толкова сесии, колкото е необходимо.

  Терапията със сол е най-ефективна, когато се провеждат поне две сесии седмично.

  Колкото по-често се провеждат, т.е. колкото по-малко е отстоянието между две процедури, толкова по-бързо се настъпват резултатите и толкова по-трайни са те. 

  Препоръчително е солната терапия да се повтаря 1 до 3 пъти годишно, за да се поддържа и затвърди положителния резултат.

 • Халотерапията не е подходяща при остри респираторни вирусни инфекции с висока температура и интоксикация; остър стадий на заболяване на дихателните пътища; активна белодробна туберкулоза; емфизем или ХООБ в трети стадии; сърдечна или белодробна недостатъчност; епилепсия; активно кървене; кашлица с кървене; рак; тежки нарушения на други органи и системи; психически заболявания.

 • Продължителността в стаята за деца е 20мин , а в тази за възрастни 45мин.

 • В солните стаи се влиза без обувки, на рецепцията ще получите калцуни за еднократна употреба. Препоръчително за децата е да носите чифт чисти чорапки.

  Облеклото трябва да бъде удобно.

  Не е желателно използването на парфюм преди процедурата.

 • Халотерапията е подходяща за деца над 6 месечна възраст.

 • Ако микроклимата в солната стая е подобен на естествената солна пещера, ТРЯБВА да има “ СОЛНИ ПАЯЖИНИ“ !!!

  Не се страхувайте от думата „ПАЯЖИНА“, тук няма паяци които хапят, те са се образували от микроклимата, което е гаранция ,че е близък до естествените солни пещери! Благодарение на подходящия микроклимат, солните кристали се движат свободно във въздуха и се свърват помежду си!
  ⚠ Наличието на такива паяжини потвърждават, че солната стая е истинска и построена по всички правила!⚠

  За да ги видите, достатъчно е да ги осветите с фенерчето на телефона си.

 •  Повишава и укрепва имунитета
   Намалява честотата на простудните заболявания
   Децата не отсъстват от детската градинка или училище, заради настинки 
   Все по-рядко се стига до усложнения, след прекарани настинки
   Изостряне на хроничните заболявания, също се наблюдава все по-рядко 
  Намалява се медикаментозното натоварване на детския организъм.

 • 1 – 3 сеанса
   Етап на подготовка.  По време на първите три посещения, в дихателните пътища се натрупва необходимата концентрация на фино смлени частици сол. През това време дихателните пътища се отварят и започва тяхното освобождаване.

   3 – 5 сеанса
   Етап на активно очистване.  След като освобождаването вече е стартирало, тук наблюдаваме естественото очистване на организма. Именно, заради това има поява на засилена кашлицата и хрема, но това не трябва да ни плаши, защото така организмът по естествен начин изхвърля застоялите секрети.

   7 – 15 сеанса
   Етапът на заздравяване и повишаване на имунитета.  Наситеният солен въздух заздравява прочистените бронхи, облекчава дишането, стимулира, подобрява и повишава белодробния капацитет и болестта си отива. Освен това засилва кръвообращението, насища кръвта с полезни микроелементи и така засилва имунитета ни при последващи срещи с бактериални и вирусни частици и различни алергени.

 • Деца до 12 годишна възраст влизат задължително с 1 придружител безплатно.

 • За родители с две деца – получавате 50% отстъпка за второто дете, а за всяко следващо безплатно

 • Много хора днес казват, че многослойното покритие по стените на солната стая е само дизайнерска наслада, докато такова покритие е важен елемент при създаването на терапевтичен микроклимат.
  Благодарение на това покритие в солната стая се поддържа постоянна влажност, температура,а също така служи и за шумоизолация . Многослойното солно покритие на стените увеличава масовия обмен на натриев хлорид и въздуха,в стотици пъти повече в сравнение с гладката повърхност. Той има три основни свойства: терапевтичен, защитен и буферен.
  В комбинация със солния аерозол, многослойното покритие на стените осигурява антибактериална и хипоалергенна атмосфера , с което се поддържа абсолютна стерилност на закрито! Поради това, то е задължителен елемент при изграждането на солните стаи и провеждане на сесиите за халотерапия.

 • Солната терапия може драстично да повиши аеробния капацитет на белите дробове, и да се отрази изключително благоприятно  на възстановяването между тренировките.

 Запазете своя час още сега в детската стая или в тази за възрастни.

 Ако имате въпроси, не се чудете, а веднага ни се обадете.